info@houtatelierregine.nl    
Wil je het houtatelier bezoeken, bel of mail me dan even voor een afspraak.


@HoutatelierRegine   @HoutatelierR   +31 6 475 80 263

oVER HOUTATELIER RÉGINE

Vanaf 1 september vind je het houtatelier op het unieke industriele erfgoed Landgoed Klarenbeek in Klarenbeek bij Voorst in Gelderland. Een langgekoesterde droom gaat hier in vervulling. Een werkplaats - waar ik met jongeren die nét iets anders in het leven staan - het ambacht van houtbewerken op de traditionele én moderne manier kan uitoefenen. En waar we de mooiste houtproducten maken.

Kom je graag een keer kijken, stuur me dan een mail: INFO@HOUTATELIERREGINE.NL.


hoe het begon ...

Ik werk al van jongs af aan ontzettend graag met hout. Ik raakte al vroeg geinspireerd door beeldhouwers als Rodin en Michelangelo, architecten en ontwerpers zoals Gerrit Rietveld en Alvar Aalto en de meubelstijl van bijvoorbeeld The Shakers. Hout is zo maakbaar, puur en eerlijk. Het hout waarmee ik werk is vaak ouder dan ik ben. Door de jaren heen heb ik vele meubelen, gebruiksvoorwerpen en kinderspeelgoed gemaakt. Na mijn ambachtelijke meubelmakersopleiding ben ik mijn houtatelier begonnen. Mensen die mij kennen, kennen mij ook van de evenementen. Naast mijn passie voor hout ben ik lange tijd beroepsmatig evenementenorganisator geweest. Tussen mijn houtwerkzaamheden door was ik betrokken bij evenementen zoals de Big Start van de Giro d'Italia in 2016 in Gelderland, het EK Handbal in 2011 en het EK voetbal in 2000. Dan kan ik het even niet laten om de adrenalinerush te voelen van het werken met een team in een groot topsportevenement.

Totdat in februari van dit jaar de Corona-Covid19 pandemie toesloeg en ook de evenementenwereld tot stilstand bracht. Het was tijd om mijn passie voor hout weer maximaal op te pakken. En dat resulteert in de nieuwe, grotere werkplaats op Landgoed Klarenbeek, waar historie, kunst en ambacht samenkomen. En dat ga ik niet alleen doen...ontdekken, verwonderen, inspireren, lachen & leren

Ken je de TV-serie Scorpion, waarin 3 jongeren die de aansluiting moeilijk kunnen maken bij elkaar gebracht worden. Ieder met zijn of haar eigen talent. Samengevoegd zijn deze talenten ongekend. En ze leren daarbij ook heel van elkaar. Dat is precies wat we in mijn werkplaats gaan doen. Een FABLAB voor jongeren die net als ik een passie voor hout hebben en die zich er graag verder in willen ontwikkelen, maar die moeilijk de aansluiting vinden met het dagelijks leven, het onderwijs of het bedrijfsleven. Zij vinden bij mij een leerzame werk(ervarings)plek. Zonder druk en stress, met duidelijke regels en eigen verantwoordelijkheden leren ze onder mijn vleugels niet alleen het vak, maar ook de (sociale) vaardigheden die nodig zijn in de 21ste eeuw. Ze ontwerpen en produceren uiteindelijk zelf nieuwe producten en krijgen de kans deze in de markt te zetten. Werken in mijn houtatelier betekent ontdekken, verwonderen, inspireren en geinspireerd raken en natuurlijk lachen en leren... Een FABLAB voor Fabulous Talents!